Nyhedsbrev
Kontakt / Åbningstider
Statskontrolleret økologisk

Om Mark Hermann Chocolate

Mark Hermann Chocolate producerer håndlavet økologisk chokolade, konfekture, kager og desserter med passion. Vores vision er at være en fryd for dine sanser, smagsmæssigt såvel som visuelt. Vores vision er at udbrede viden om, hvordan konfekture kan smage, hvis man bruger gode råvarer. Vi bruger f.eks. kun chokolade uden lechtin og vanilje. Alle produkter, som er lavet hos os, kommer med en historie, som er med til at gøre hvert enkelt produkt unikt. Vores produkter er baseret på forholdsvis klassiske smage, med geometriske forme og farver, der vækker sanserne. 

Vi efterstræber en økologisk bæredygtig produktion, og arbejder konstant med at udvikle vores produkter både kvalitetsmæssigt og ift. at belaste naturen mindst muligt – til glæde for ganen, til gavn for verdenen. Vi er en lille virksomhed under hastig udvikling, og tager imod små såvel som store kunder. Vi tilbyder køb af kvalitetschokolade fra Original Beans, vores egne konfektureprodukter, samt chokoladesmagninger og diverse kurser, herunder flødebollekurser. 

Kunne dette have interesse, skal du endelig kontakte os! 

 

Mark Hermann

Hele passionen startede for mange år siden, da Mark startede i lære som konditor, hvor interessen hurtigt faldt på chokolade. Der gik heller ikke længe, før han blev optaget på det danske konditorlandshold, som Mark var en del af i 5 år. Med konditorlandsholdet har Mark deltaget i DM, EM og VM. Mark har også arbejdet på flere Michelin restauranter såsom Geranium, Nimb og Søllerød Kro. Alt dette har givet en stor erfaring med chokoladekonfekture på højt niveau – og netop det høje niveau er det, der skal være kendetegnet for Mark Hermann Chocolate. 

Jeg vil gerne vise, hvordan chokoladekonfekture kan smage – og vise et andet udtryk - end hvad folk normalt er vant til”.

 

Kathrine Thrane

Kathrine er uddannet konditor og har prøvet kræfter med både større produktioner og finere fremstilling af det meste indenfor faget. Kathrine går meget op i kvalitet og detaljer, og opdagede derfor hurtigt at hendes hjerte lå der, hvor der var tid og mulighed for at jagte det perfekte. Hun valgte derfor at søge indenfor restaurationsbranchen, hvor hun har arbejdet på både Le Sommelier og Fredensborg Store Kro med fremstilling af kager, fyldte chokolader og smukke desserter. 

På Fredensborg Store Kro mødte hun Mark Hermann, der på daværende tidspunkt var chefkonditor der. Hun blev meget inspireret af Marks passion for chokolade, så da han stoppede for at starte selvstændigt, gik der ikke længe før Kathrine blev en del af virksomheden. I dag er de kærester, og er nu fælles om at sprede glæden ved chokolade.

 

_________________________________________________________________________________________________________

 

Om Original Beans 

Udover vores egen produktion, importerer vi også chokolade fra Original Beans, der er en hollandsk producent. Hos Original Beans er grundprincipperne bæredygtighed, økologi og bevarelsen af truede kakaosorter.

Hos Original Beans, har man ikke bare valgt at lave endnu en plade lækker plade chokolade blandt mange andre. Original Beans blev grundlagt på en passion for at fremstille den fineste chokolade, men ikke mindst for at genopbygge det, som vi konsumerer.

Smag det sjældne 

Ligesom andre frugter, der gror på træer, så optager kakaobønnen også smag af det miljø, den gror i. Siden 2008 har Original Beans ’Bean Team’ rejst til de mest sjældne steder på vores klode, for at kunne give os de mest udsøgte smage. Det har været en fantastisk lækker og bæredygtig rejse, og den er slet ikke slut endnu. Original Beans har gentagne gange vundet en af de mest prestigefyldte priser, TASTING AWARDS, og er foretrukket af kokke og konditorer verdenen over.

One bar: One Tree

Når du beslutter dig for at indtage et stykke Original Beans chokolade, beslutter du dig ikke kun for at nyde et af mest sjældne stykker chokolade i sin reneste form, men du beslutter dig samtidigt også for at plante et ungt kakaotræ. Gennem One bar: One Tree programmet, er der blevet plantet og beskyttet mere end 1 million træer i de områder Original Beans arbejder i. Indsatsen er omhyggeligt koordineret med lokale beskyttelsesprogrammer, som er med til at styrke landmænd og deres familier, og samtidigt beskytte truet dyreliv.

Original Beans dedikation omkring at værdsætte det vi har, samt at sikre ressourcer til fremtidige generationer, har været medvirkende til en række positive effekter i de områder, hvor de arbejder; beskyttelse af udryddelsestruede dyrearter, tredobling af kakaofarmernes indkomst, en klimapositiv forsyningskæde, samt udvikling af den første nedbrydelige emballage til chokolade. Grundlæggeren af Original Beans, Philipp Kauffmann, fortsætter med denne bæredygtige strategi en tradition, der har eksisteret i familien i 220 år.

En trendsætter i bæredygtighed

Original Beans blev grundlagt på en passion om at fremstille den fineste chokolade, men ikke mindst for at genopbygge det som vi konsumerer, samt et ønske om at være på forkant med bæredygtig forretningspraksis. De grundlæggende principper er i dag blevet til en daglig realitet. Virksomheden har bevidst valgt at arbejde i nogle af de områder i verden med størst biodiversitet, for således at kunne beskytte dem. 

Chocolate Footprints

Graden af succes med at implementere bæredygtige løsninger gennem hele leveringskæden, illustreres hos Original Beans via deres Footprints. Formålet har været at skabe en tydelig forbindelse fra kakaofarmerne til de miljøbevidste forbrugere. Værktøjet viser, hvor meget hver af deres samarbejdspartnere har bidraget positivt til miljøet hvert år, gennem køb af Original Beans chokolade.

For eksempel illustrerer Footprintet for Mark Hermann Chocolate, hvor meget virksomheden har bidraget til miljøet gennem køb af Original Beans chokolade. For eksempel er 13.000 træer blevet genplantet i 2017, alene gennem Mark Hermanns køb af chokolade hos Original Beans. 

Du kan følge med i Original Beans spændende fremskridt på deres hjemmeside: https://originalbeans.com/chocolate-footprint/